Събота, 20 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.06.2023  » Рени от Русе: Да работиш в Ориент Експрес е магия!


  Легендарният влак "Ориент Експрес", който пътува от Париж до Истанбул, спря в ранния следобед днес на Централната жп гара в Русе. В композицията, която се състои от 14 вагона, пътуват 54 туристи от различни държави. Най-много са американците. Има пътници от Австралия, Великобритания, Германия и Йордания. Информацията е на БТА.

  Родители с деца дойдоха да видят и да снимат луксозния влак, описан от Агата Кристи. На перона с роза в ръка бе и русенецът Александър Мирчев. Мъжът очакваше своята внучка - 31-годишната Рени Драгнева, която работи във влака като старши стюард. Двамата не са се виждали от година.

  "Радвам се много да я видя. Чакам я от много време. Ще бъде мило посрещане. Такъв е животът - пътуваме по пътищата. Който пътува, има щастието да види много интересни неща“, каза Александър Мирчев.

  Рени Драгнева е родена в Русе и е завършила гимназията с преподаване на немски език. След това се преместила с родителите си в Италия. Там учила в университета във Венеция. Работи в „Ориент Експрес“ трета година.  

  "Да работиш в "Ориент Експрес" е магия. Няма един ден, който да е скучен. Чувството е неописуемо, защото това е като музей на колела. Всички гости имат различни истории и са от различни краища на света. Това прави пътуването винаги интересно. За да работиш в "Ориент Експрес" е необходимо голямо желание, владеене на чужди езици и много търпение“, каза Рени Драгнева.

  Тя обяснява, че всеки вагон от композицията е различен и има своя история. Някои са от времето на Втората световна война. В един от вагоните някога е пътувала и Агата Кристи. Композицията включва бар, три ресторанта и бутик.

  Пътуването на "Ориент Експрес“ традиционно е през септември, като Драгнева обясни, че сега то е специално и затова е през юни.

  За удобството на пътниците се грижи персонал от 41 души. Сред тях е и друг българин – от Велико Търново.

  В крайдунавския град влакът бе зареден с вода, премина технически преглед и гранична проверка. Следващата му спирка е Варна, а в Истанбул ще бъде след ден.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »