Събота, 2 Март 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.12.2023  » С 2.1 млн. евро пожарната реновира Първа районна служба

  Завърши международният проект, благодарение на който бяха инвестирани евросредства в модернизиране на материалната база и повишаване на професионалната квалификация на пожарникари от Русе и Гюргево. На официалната пресконференция присъства и областният управител Данаил Ковачев. Той посочи, че проектът е сред най-значимите инициативи в сферата на сигурността в региона през последните години. Проектът освен за подобряване условията на труд е допринесъл много и за надграждане на досегашните взаимоотношения между институциите от двете страни, като отбеляза, че е силно впечатлен в от подготовката и мотивацията на огнеборците.


  На събитието присъстваха редица представители на държавната и местна власт, както и на академичната общност. Сред тях бяха заместник-директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Любомир Баров, заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево Елисабета Михалча, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Пламен Първанов, директорът на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Светослав Войчев, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ към Община Русе Георги Игнатов, както и гл. ас. д-р Натали Венелинова от Русенския университет „Ангел Кънчев“, а също и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

  Старши комисар Баров сподели, че проектът е бил изключително важен, защото благодарение на него  Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе е била напълно обновена и реновирана по начин, по който всяка подобна европейска институция би трябвало да изглежда.

  От румънска страна благодариха на екипа по проекта за отдадеността и определиха реализирането му като уникално за двете страни. Според тях той е изисквал голяма мобилизация на труд и усилия.


  На събитието беше и бившият директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Димитър Павлов, по чието време е стартирал проекта. Той сподели, че е изключително доволен от добрата екипност и оперативна готовност на колегите си за работа в полза на обществото.

  Инициативата бе част от предвидените дейности по проект „Инициативи за безопасен регион: окръг Гюргево и област Русе“, финансиран по Програма INTERREG V-A Румъния – България. Благодарение на проекта Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Русе е основно ремонтирана и всички помещения в нея са цялостно преоборудвани, така че да отговорят на съвременните европейски изисквания. Общата стойност на проекта е малко над 5 милиона евро, от които около 2.1 млн. евро за българската страна.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »