Събота, 18 Май 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  12.04.2024  » Направена бе първа копка на водно - рехабилитационния център на Фондация Александър Русев

  Кметът на oбщина Русе Пенчо Милков и Илиян Русев - Скури днес направиха символична първа копка на водно - рехабилитационния център на Фондация “Александър Русев”. С това се даде начало на изграждането на така чакания проект, който ще помага на много деца и възрастни с увреждания да се възстановяват и развиват.


  “Пожелавам на всички русенци да намерят в себе си сила и да помогнат за изграждане на водно - рехабилитационния център. Общината е предоставила терена и ще продължи да подпомага инициативата до нейното пълно реализиране. Със символичната първа копка днес Илиян Русев и Фондация “Александър Русев” протягат към русенци ръка за подкрепа, като чрез това благородно дело също така и ни предизвикват и учат да не спираме да вършим добро“, каза Пенчо Милков.


  Кметът подари на Илиян Русев - Скури първия камък за полагането на основата или т.нар. темел, и му пожела той да е символ на здравината и устойчивостта, която тази сграда ще носи. Полагането на камъка е символично и заради това, че днес е рождената дата на напусналия ни рано син на Илиян Русев - Александър, чието име носи фондацията.


  Проектът се състои от двуетажна сграда и три басейна. Най-големият от тях с размери 12,5 на 25 метра ще има и трибуни, което ще позволи използването му за мероприятия и спортни прояви. Цялата сума, която е необходима за изграждането, е между 4 и 5 млн. лв., от които до момента са събрани 450 000 лв. Местната администрация също активно подкрепя тази важна за града инициатива, като с решение на Общинския съвет бе предоставен общински имот с безвъзмездно и безсрочно право на строеж, върху който да бъде изграден центъра.


  Илиян Русев - Скури е двигателят на този проект. Русенецът от години работи с деца и предоставя безплатни рехабилитационни дейности в басейна на Спортното училище.

  Предстоят още благотворителни инициативи, с които ще се цели набавяне на необходимите средства за завършване на проекта.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »