Четвъртък, 18 Юли 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  05.11.2018  » 5 полезни свойства на крушите
  5 полезни свойства на крушите

  Крушите споделят много вкусови прилики с ябълките, въпреки че са по-сладки и малко по-вкусни. Те са отлични източници на фибри, антиоксиданти, фитонутриенти и хранителни вещества. Съдържат също витамин С, К, магнезий, калий и мед.

  1. Крушите са идеално допълнение към диетата

  Крушите съдържат голямо количество пектин, който спомага за отстраняването на отпадъците и токсините от тялото. Те са с ниско съдържание на калории, затова се считат за подходящи за консумация при отслабване. Богати са също на разтворими и неразтворими фибри, което увеличава чувството за ситост и подпомага процеса на връщане на фигурата. 

  2. Крушите подобряват здравето на сърцето

  Богатото съдържание на фибри в крушите подобрява здравето на сърцето, тъй като се счита, че диетата, богата на влакна, е свързана с по-ниска честота на сърдечносъдови заболявания. Фибрите помагат също за поддържането на нивата на холестерола. Антиоксидантите, намиращи се в крушите, предотвратяват възпаления в кръвоносните съдове, които могат да предизвикат удари или сърдечни атаки и повишаване нивата на оксидативния стрес.

  3. Крушите предотвратяват запека

  Най-честите причини за запек са недостатъчният прием на вода и диета с ниско съдържание на диетични фибри. При комбинацията от двата фактора може да се получи хроничен запек. Когато човек приема често круши, които са богати на вода и влакна, може да преодолее този проблем. Наличието на пектин в крушите спомага за регулиране движенията на червата, което предотвратява задържането на вода и намалява подуването. Крушите са също естествен плод за подпомагане лечението от хемороиди, причинени от запек

  4. Крушите помагат за подобряване минерализацията на костите

  Крушите съдържат витамин К и калций, които са важни за здравето на костите. Дефицитът му се среща често при възрастните хора и повишава риска от костни заболявания. Витамин К се счита за един от най-важните витамини за борба с остеопорозата. Редовната консумация на круши запазва здравината на костите и насърчава нормалното кръвосъсирване. 

  5. Крушите подобряват имунната система

  Дори една круша на ден осигурява дозата необходим ежедневен прием на витамин С, който е мощен антиоксидант, борещ се със свободните радикали и оксидативния стрес. Витаминът е полезен и за защита на ДНК, поддържане на метаболизма и възстановяване на увредените тъкани. Благодарение на него крушата притежава имуностимулиращо действие, като предпазва организма от инфекциозни заболявания и има анти-ейдж ефект върху клетките.

  puls.bg
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net