Петък, 21 Февруари 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.05.2019  » Мария Гроздева откри обновена спортна зала по стрелба


  ОУ „Никола Обретенов“ от днес е вече с обновена зала по спортна стрелба, която бе открита под мотото „Професионалният спорт в училище“. Специален гост беше Мария Гроздева – петкратната носителка на Олимпийски медали и единственият български спортист със седем участия в олимпиади.


  „За нас е чест да посрещнем в Русе Мария Гроздева и да й пожелаем успех на Олимпиадата“, каза кметът Пламен Стоилов, който подари красив букет и картина с изглед от центъра на града на шампионката. Тя от своя страна и съпругът й Валери Григоров заявиха, че в Русе са се почувствали щастливи и обичани и обещаха да подарят въздушен пистолет, който да се използва от възпитаниците на Севдалина Стоянова. „Изключително съм щастлива от факта, че кметът Пламен Стоилов и началникът на РУО Росица Георгиева се ангажираха да възстановим и стрелбището в Професионалната гимназия по туризъм. Така ще успеем да тренираме и олимпийската дисциплина 25 метра“, заяви Стоянова.


  Малко след официалното прерязване на лентата, Мария Гроздева произведе първият изстрел на стрелбището в залата, която носи нейното име, след което бяха направени демонстрации на стрелкови умения от учениците и състезатели от спортен клуб „Локомотив“, които имаха възможността да стрелят рамо до рамо със спортната звезда.


  Откриването на залата даде старт на проекта „Успяваме заедно“, който се реализира от ОУ „Никола Обретенов“ – Русе, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“. Той предвижда още седмица на спортната стрелба в училището, която ще се проведе в периода от 15-19 май, в която всички желаещи ученици ще направят първи опити в този спорт под ръководството на квалифициран специалист.

  Очаква се в проекта да бъдат обхванати близо 300 деца, сред които ученици от ОУ „Никола Обретенов“ и УСШ. Целта на проекта е да популяризира спортната стрелба сред подрастващите, а чрез модернизирането на спортната база да ги стимулира за по-активни занимания със спорт през свободното време.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net